Vaba d.d. banka bogatija za tri umjetnička rada nastala na Špancirfestu

01 Studeni 2015

Kao glavni sponzor ulice Mladih umjetnika u okviru programa ovogodišnjeg Špancirfesta koji se održao od 21. do 30. kolovoza u Varaždinu pod novim sloganom “Pokreni svoju kreativnost”, Vaba d.d. banka nastavila je projekt društvene odgovornosti „Vaba d.d. banka – Prijatelj umjetnosti“, a kojeg je pokrenula ovog ljeta.

Podrškom mladim umjetnicima, Vaba d.d. banka nastavlja projekt društvene odgovornosti „Vaba d.d. banka – Prijatelj umjetnosti“, kojem je cilj dati potreban obol stvaralaštvu regionalnih, hrvatskih i varaždinskih likovnih umjetnika te tako proširiti dobar glas o iznimnoj kulturno umjetničkoj baštini Hrvatske.

U Uskoj ulici u sklopu Špancirfesta posjetitelji su imali prigodu vidjeti radove mladih umjetnika koji su pokazivali svoje umijeće čime se doslovno oživio slogan ovogodišnjeg izdanja festivala “Pokreni svoju kreativnost”. Mladi umjetnici nisu nikog ostavljali ravnodušnim, dok je Uska ulica bila puna energije i kreativnosti te svakog potakla na emociju.

Uska ulica je tijekom Špancifesta gotovo tradicionalno jedna od najdražih ruta za sve špancirere te je bilo logično da se upravo ovdje smjeste mladi umjetnici koji su imali mogućnost prezentirati svoje umjetničke radove širokoj publici. Oduševljenje izlaganjem na ovaj način potvrdili su i sami umjetnici koji su se na svoj način odužili za pruženu pažnju, sponzoru Uske ulice. Vaba banci donirana su tri rada nastala tijekom Špancirfesta. Radovi su odabrani od stručne komisije, u kojoj su bili Ksenija Kipke, Ivan Mesek i Živko Toplak.

Odabrani su radovi tri mlada umjetnika: Varaždinka Dina Zebec, nedavno diplomirala na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Rijeci, inače grafičarka, koja se na Špancirfestu predstavila serijom bakropisa. Potom mladi slikar Grgur Akrap, nedavno diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti Zagreb, koji se predstavio u Uskoj ulici serijom Mjerenje svijeta. Treći rad djelo je Marije Kamber, mlade studentice Akademije likovnih umjernosti Zagreb. Marija je inače kiparica, a na Špancirfestu se predstavila serijom grafika.

U sklopu našeg projekta Vaba banka d.d. prijatelj umjetnosti krenuli smo s predstavljanjem i promoviranjem umjetnosti, odnosno vrijednih likovnih izričaja. Nastavili smo to i sada na Špancirfestu, sponzorstvom za Usku ulicu. Moram istaći da smo izuzetno zadovoljni, Uska ulica je bila prekrasna, pa ovom  prilikom čestitamo svim mladih autorima uz zahvalu na prekrasnim trenucima, kreativnoj energiji te odličnim radovima koje su ovdje prezentirali, istaknula je Ivana Cesar, direktorica poslovanja s građanstvom u Vaba banci.

Pratite nas

Prijavite se na naš newsletter!

Entuzijazmom i profesionalnošću stvaramo pravi put u komunikaciji onih koji VODE, onih koji INSPIRIRAJU, onih koji su spremni biti USPJEŠNI.