Tetra Pak® i WWF® pokreću kampanju za očuvanje šuma

16 Prosinac 2014

Tetra Pak® i WWF® po prvi puta provode FSC® (Forest Stewardship Council®) kampanju u Hrvatskoj, kako bi podigli svijest o važnosti korištenja sirovina iz obnovljivih izvora. Cilj je educirati stanovništvo o važnosti odgovornog ponašanja prema šumama uz slogan Da šume ne postanu priče iz davnina“.

Edukativna kampanja započela je oslikavanjem prepoznatljivog zagrebačkog simbola – plavog tramvaja – u čudesnu šumu. Prvu vožnju u „zelenom“ Tetra Pak tramvaju, zajedno s nekolicinom zainteresiranih sugrađana, isprobala je voditeljica Iva Šulentić te istaknula kako joj je iznimno zadovoljstvo da se ovakva kampanja konačno provodi i u Hrvatskoj.

Šume su naše najveće blago, one su dom brojnih biljnih vrsta i životinja, one su zbirke naših najljepših uspomena te čuvaju okoliš u cjelini. Svatko od nas može svojim odgovornim ponašanjem doprinijeti očuvanju istih. Kupovinom proizvoda svakodnevnih osnovnih namirnica, koji se nalaze u Tetra Pak ambalaži s FSC oznakom, kupujemo proizvode koji nastaju iz pošumljavanih šuma i čuvamo zeleno blago za nove naraštaje.“

Tetra Pak je odabrao FSC certificiranje jer omogućava sljedivost proizvodnje od njenih samih početaka pa sve do krajnjeg proizvoda. FSC je ujedno i jedina globalna organizacija prepoznata po svojem radu koju podupiru WWF i Greenpeace te je prisutna u više od 50 zemalja svijeta.

FSC diljem svijeta organizira brojna događanja kojima želi ljude potaknuti na odgovorno ponašanje spram šuma, stoga se svi zainteresirani mogu i osobno uključiti u „FSC Friday“ te svakog petka učiniti nešto za šume u svojem susjedstvu ili jednostavno kupiti proizvode s FSC oznakom te postati dio globalnog pokreta za očuvanje šuma.

Pratite nas

Prijavite se na naš newsletter!

Entuzijazmom i profesionalnošću stvaramo pravi put u komunikaciji onih koji VODE, onih koji INSPIRIRAJU, onih koji su spremni biti USPJEŠNI.