Šunka u kruhu na drukčiji način

24 Ožujak 2016

Približavanjem uskrsnih dana naša razmišljanja sve su više usmjerena odabiru “čarobnog” menija za najljepši doručak u godini, a uz malo kreativnosti i pravi izbor najfinijih šunki uspjeh ne može izostati.

Prepustite se čarolijama okusa i ovog Uskrsa pripremite šunku u kruhu na doista drugačiji način. Razveselite svoje najdraže te uštedite vrijeme, jer najbolje stvari često su doista jednostavne. Isprobajte recept u nastavku!

Sastojci:

  • 400 g kruha
  • 125 g PIK šunke u ovitku ili Kuhane šunke
  • 70 g sira za pizzu
  • 60 g PIK pancete
  • 50 g poriluka
  • 4 jaja
  • 90 ml kiselog vrhnja
  • 15 g margarina
  • sol, papar
  • kim
  • mljevena crvena paprika

Priprema:

Zagrijte pećnicu i odaberite vama najdraži kruh. Kruh izrežite uz rub, pazeći da mu ne prorežete dno. Sredinu kruha izvadite van, stisnite ga malo rukom da postane kompaktniji pa ga narežite na kockice.

Na neprianjajućoj tavi (bez masnoće) kratko prepržite pancetu narezanu na šnite. Kad je polupečena, odložite ju sa strane. Ugasite vatru pa u istu tavu ubacite kockice kruha kako bi upile masnoću koju je pustila panceta. Pritom u dubokoj posudi umutite četiri jaja i kiselo vrhnje. Smjesi dodajte naribanu šunku, sir i sjeckani poriluk pa dobro promiješajte. Punjenje za kruh začinite po vlastitom ukusu, primjerice možete koristiti – sol, papar, kim ili ljutu crvenu papriku.

U kruh, blizu kore i tvrđih dijelova, rasporedite malo margarina. Smjesu od jaja, šunke i povrća izlijte u sredinu kruha, a preko jaja pospite kockice kruha i nasjeckanu pečenu pancetu. Kruh stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Ako je kruh manji ili izdužen, vrijeme pečenja će biti kraće (oko 10-15 minuta).

Ovu šunku u kruhu možete poslužiti za najljepši doručak u godini, ali i za bilo koji drugi obrok. Dobar tek.

Pratite nas

Prijavite se na naš newsletter!

Entuzijazmom i profesionalnošću stvaramo pravi put u komunikaciji onih koji VODE, onih koji INSPIRIRAJU, onih koji su spremni biti USPJEŠNI.