Na Špancirfestu Vaba d.d. banka nastavlja društveno odgovorni projekt „Prijatelj umjetnosti“

17 Kolovoz 2015

Prošli petak održana je konferencija za medije u Varaždinu, Vaba d.d. banka predstavljena je kao glavni sponzor ulice Mladih umjetnika u okviru programa ovogodišnjeg Špancirfesta, koji se održava od 21. do 30. kolovoza u Varaždinu pod novim sloganom “Pokreni svoju kreativnost”.

Podrškom mladim umjetnicima, Vaba d.d. banka nastavlja projekt društvene odgovornosti „Vaba d.d. banka – Prijatelj umjetnosti“, kojem je cilj dati potreban obol stvaralaštvu regionalnih, hrvatskih i varaždinskih likovnih umjetnika te tako proširiti dobar glas o iznimnoj kulturno umjetničkoj baštini Hrvatske.

„Projektom „Vaba d.d. banka – Prijatelj umjetnosti“ želimo dati svoj doprinos unaprjeđenju kulturne baštine i pokazati da nismo samo banka, već i aktivni podupiratelji kulturnog stvaralaštva. Stoga smo sa zadovoljstvom podržali mlade umjetnike koji će u Uskoj ulici u Varaždinu, u okviru Špancirfesta, posjetiteljima izložiti svoje radove. Kako smo i najavili, u okviru projekta „Prijatelj umjetnosti“, u našim poslovnicama diljem Hrvatske u nadolazećem razdoblju organizirat ćemo  brojne izložbe poznatih likovnih umjetnika koje će ujedno biti i prodajne, a na jednoj od njih naći će se i radovi mladih umjetnika s ovogodišnjeg Špancirfesta. Također, u prostorima Vaba banke u Puli trenutno je u tijeku prodajna izložba akademskog slikara Nenada Opačića. Građane želimo ovim projektom upoznati i s drugim oblicima ulaganja, kao što je ulaganje u umjetnine – Art Banking, po čemu se Vaba banka izdvaja od ostalih banaka.“ – izjavila je Ivana Cesar, direktorica Sektora poslovanja s građanima Vaba d.d. banke.

Varaždinski Festival dobrih emocija – Špancirfest jedno je od najposjećenijih festivalskih događanja u Hrvatskoj i regiji, kojeg mnogi smatraju ponajboljim uličnim festivalom u Hrvatskoj.

Spajajući kulturnu baštinu Varaždina i varaždinskog kraja stvoren je proizvod, koji svake godine, već 17 godina, privlači velik broj posjetitelja (prosječna posjećenost posljednjih godina je 200 tisuća posjetitelja) koji sudjeluju u transformaciji Varaždina u pozornicu na kojoj se nude razni kulturni sadržaji).

Osim bogatog glazbenog programa, na ovogodišnjem će Špancirfestu biti cijeli niz sadržaja, kreativnih radionica za najmlađe, radionica za odrasle, Vinski grad, Uska ulica napučena mladim umjetnicima, ali i drugi atraktivan ulični program.

Pratite nas

Prijavite se na naš newsletter!

Entuzijazmom i profesionalnošću stvaramo pravi put u komunikaciji onih koji VODE, onih koji INSPIRIRAJU, onih koji su spremni biti USPJEŠNI.