Izložba Nenada Opačića u Vaba d.d. banci u Puli

23 Srpanj 2015

U prostorima Vaba d.d. banke Varaždin u Puli otvorena je izložba akademskog slikara Nenada Opačića, koji je svoj izabrani likovni opus, uz prisustvo brojnih uzvanika, po prvi puta predstavio i u Puli.

Vaba d.d. banka Varaždin, članica J&T Finance Group, ljetne dane odlučila je naime uljepšati novim projektom društvene odgovornosti „Prijatelj umjetnosti“, kojem je cilj dati potreban obol stvaralaštvu hrvatskih i varaždinskih likovnih umjetnika te tako proširiti dobar glas o iznimnoj kulturno umjetničkoj baštini na koju svi zajedno zaista možemo biti ponosni.

Ovo je ujedno i prva izložba Nenada Opačića u Puli, a nakon što su njegova djela ovog proljeća s oduševljenjem prihvaćena na izložbi „Velikani hrvatske umjetnosti 20. stoljeća“ u Budimpešti i Bratislavi.

Nenad Opačić (1949., Varaždin), svoju profesionalnu umjetničku karijeru počeo je 1972. godine završetkom Akademije    likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Raula Goldonija. Na njegov slikarski opus bitno su utjecali profesori i mentori    s Akademije, a neki od njih su: Ljubo Ivančić, Ferdinad Kulmer, Ivo Šebalj, Marko Peić i drugi. Rad Nenada Opačiča bio je  prepoznat već od najranijih dana pa je već od 1972. do 1975. bio suradnik majstorske radionice poznatog hrvatskog slikara  prof. Krste Hegedušića, a odmah potom, sve do 1991. godine voditelj Galerije Karas HDLU-a u Zagrebu. Koliko su povezani slikarstvo i Nenad Opačić dokazuje i njegovo ostvarenje koje uključuje 68 samostalnih izložbi u zemlji i    inozemstvu te sudjelovanje na više od 200 skupnih izložbi. Za svoj rad osvojio je brojne nagrade i priznanja, a sada je    predsjednik varaždinskog HDLU-a.

Vaba d.d. banka izložbom u poslovnici Banke u Puli danas je i službeno označila početak novog velikog  projekta društvene odgovornosti Vaba d.d. banke, kojim svim svojim klijentima ali i hrvatskoj javnosti želi poručiti, a sukladno poslovnoj strategiji, da nije samo banka, da je od sada i „Prijatelj umjetnosti“.

 

U poslovnicama Vaba d.d. banke diljem Hrvatske tako će u nadolazećem razdoblju organizirati brojne izložbe poznatih likovnih umjetnika, dok će svim zainteresiranim poklonicima likovne umjetnosti biti na raspolaganju i mogućnost kupnje odabranih likovnih djela renomiranih autora.

Pratite nas

Prijavite se na naš newsletter!

Entuzijazmom i profesionalnošću stvaramo pravi put u komunikaciji onih koji VODE, onih koji INSPIRIRAJU, onih koji su spremni biti USPJEŠNI.