Hrvatsko – turski gospodarski forum

29 Travanj 2016

U pratnji turskog predsjednika bilo je brojno gospodarsko izaslanstvo među kojima su predstavnici 100-tinjak vodećih turskih kompanija. Na programu foruma bila su poslovna i investicijska klima te mogućnosti ulaganja u Hrvatsku, investicijski potencijal Hrvatske, poslovna i investicijska klima u Turskoj te primjeri uspješne suradnje između Hrvatske i Turske.

Jedan od primjera uspješne suradnje, prezentirao je Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe koja je u Hrvatsku uložila oko 350 milijuna eura i to u niz hotela na Jadranskoj obali. Dogus okuplja 273 tvrtke koje zapošljavaju 50.000 ljudi. U Hrvatskoj su vlasnici tri marine i dva hotela, a najnovija investicija im je zgrada Maraske u Zadru koja će se prenamijeniti u luksuzni hotel.

“U sedam godina u Hrvatskoj nikad se nismo osjećali kao stranci. Iskustva s drugim zemljama nam govore da svuda ima birokracije, ali sve je to dio investiranja. Kad završimo s projektom u Zadru, ukupan iznos naših ulaganja u Hrvatsku iznosit će 350 milijuna eura, a zapošljavat ćemo 500 ljudi”, rekao je Baykan.

Poslije završetka konferencije potpisat će se memorandum o razumijevanju između Hrvatske i Turske gospodarske komore.

Pratite nas

Prijavite se na naš newsletter!

Entuzijazmom i profesionalnošću stvaramo pravi put u komunikaciji onih koji VODE, onih koji INSPIRIRAJU, onih koji su spremni biti USPJEŠNI.